Flowers

ΣΕΝΤΕΛΛΑ / CENTELLA ASIATICA

Τονωτικό, καταπραϋντικό και αντιφλογιστικό λάδι. Βοηθά στην επούλωση των κοψιμάτων και των ουλών και στην αντιμετώπιση του χαλαρωμένου δέρματος. Ανακουφίζει από τους πόνους και τις κοκκινίλες. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος στα κουρασμένα πόδια. Επίσης χρησιμοποιείται σαν μάσκα για την τόνωση των μαλλιών.

Η Σεντέλα χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό του νευρικού συστήματος με δράση στη μνήμη και τις πνευματικές δεξιότητες. Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών, την ψωρίαση και τα εγκαύματα. Βοηθάει σε περιπτώσεις κιρσών και φλεβικών κυκλοφορικών προβλημάτων (π.χ. φλεβική υπέρταση). Επίσης δρα ως περιφερειακό αγγειοδιασταλτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους ρευματισμούς λόγω των αντιφλεγμονώδων ιδιοτήτων της.

Η Σεντέλα έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, τονωτική και διουρητική δράση. Χρησιμοποιείται για να τονώσει εκ νέου τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και να αυξήσει την προσοχή, την συγκέντρωση και την λειτουργία της μνήμης. Κατάπλασμα των φύλλων της βοηθάει στην επούλωση ανοικτών πληγών, εγκαυμάτων και δερματικών προβλημάτων. Χρησιμοποιείται επίσης για  κιρσούς και φλεβικά προβλήματα.

 

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω