Flowers

ΛΑΔΙ ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ (ROSEHIP OIL)

Η αγριοτριανταφυλλιά ανθίζει τον Ιούνιο και μας δίνει τους πορτοκαλί ωοειδείς καρπούς της που είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνη C (0,4-1.5%), σε φλαβονοειδή και σε καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α). Το λάδι των καρπών της (rose hip oil) είναι πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Συντελεί στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και στην ανάπλαση των κυττάρων επιβραδύνοντας την πρόωρη γήρανση και το σχηματισμό ρυτίδων

Είναι εξαιρετικό για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος, δρα κατά των ρυτίδων, της ακμής και επιταχύνει την επούλωση των ουλών από χειρουργείο.

Συνοπτικά οι θεραπευτικές ιδιότητες του

Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα έλαια, καθώς περιέχει περίπου 500 ενεργά συστατικά! Θεωρείται από τα καλύτερα υλικά για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Βοηθά σημαντικά το γηρασμένο δέρμα, το δέρμα με ρυτίδες, κοκκινίλες ή ακόμη και έκζεμα (κυρίως στα παιδιά), καθώς:

  • Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, κάτι που του προσδίδει σημαντικές αναπλαστικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα.
  • Συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας.
  • O καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, εμφανίζοντας έτσι σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας. Συγχρόνως βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.
Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω