Flowers

Η ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α - Ω

Icon_nature_small

Χ

 • Nature_thumb__

  Χυλιόφυλλος (ή Αχιλλέα)

  Ανήκει στην οικογένεια των σύνθετων (Asteraceae) και κατάγεται από την Ευρώπη. Φύεται αυτοφυώς κατά μήκος των δρόμων, στις άκρες χωραφιών, σε ξερικά λιβάδια και σε ηλιόλουστες θέσεις στους κήπους.

  Θεραπευτικές Ιδιότητες

  Έχει τονωτικές, ηρεμιστικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Οι πικρές ουσίες που περιέχει, έχουν θετική επίδραση σε ενοχλήσεις κατά τη χώνευση και σε περίπτωση ανορεξίας. Τα αιθέρια έλαια με τις αντισπασμωδικές τους ιδιότητες μπορούν να ανακουφίσουν σε περίπτωση προβλημάτων πέψης και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση.

  Είναι βότανο εφιδρωτικό, αντιπυρετικό, αντισηπτικό, στυπτικό, αντιφλεγμονώδες, και αιμοστατικό. Λόγω της στυπτικότητάς της είναι ιδανικό για τις λιπαρές επιδερμίδες, ενώ ένα ατμόλουτρο με αχιλλαία καθαρίζει σε βάθος τους πόρους του δέρματος.

  Χρήση

  Ως πικρό τονωτικό το χιλιόφυλλο χρησιμοποιείται σε περίπτωση σπασμωδικών ενοχλήσεων, π.χ. κράμπες του στομάχου, του εντέρου, της χολής καθώς κατά της ανορεξίας. Έχει επιβεβαιωθεί η δράση του σε περίπτωσεις σπασμωδικών ενοχλήσεων σε διάφορα μέρη του γυναικείου υπογαστρίου, οι οποίες συνδέονται με πόνους στην. Λουτρά με χιλιόφυλλο συνιστώνται κυρίως σε περίπτωση αρθρίτιδας, ρευματικών, αιμορροΐδων και σε περίπτωση ενοχλήσεων κατά την εμμηνόρροια.

 • Nature_thumb__

  Χαμομήλι

  Το Χαμομήλι είναι το συχνότερα χρησιμοποιούμενο έλαιο στην αρωματοθεραπεία, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στις κατευναστικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες. Έχει ένα δροσερό και φρουτώδες άρωμα και για αυτό το λόγο είναι αρεστό στους περισσότερους ανθρώπους.

  Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού έχει πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες και μικρή τοξικότητα, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά.

  Περιέχει την ισχυρή αντιφλεγμονώδη ουσία αζουλένιο, που μπορεί να ανακουφίσει μεγάλη ποικιλία παθήσεων του δέρματος. Έχει ελαφρό, αλλά οξύ άρωμα, που μοιάζει με άρωμα μήλου.

  Θεραπευτικές Ιδιότητες

  Αντισηπτικό, Αντιβιοτικό, Απολυμαντικό, Βακτηριοκτόνο & Ανθελμινθικό: Έχουν πολύ καλές αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη λοιμώξεων από βιοτικούς παράγοντες (λοιμώξεις που οφείλονται σε βιοτικούς παράγοντες όπως είναι τα βακτήρια, οι μύκητες κλπ.). Εάν εφαρμοσθούν στα μαλλιά, εξαλείφουν τις ψείρες και τα ακάρια, προστατεύοντας το τριχωτό και το δέρμα της κεφαλής από λοιμώξεις και τραυματισμούς.

  Διεγερτικό & Αντικαταθλιπτικό: Και οι δύο αυτές ποικιλίες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, εξαφανίζοντας το συναίσθημα της μελαγχολίας, της απογοήτευσης, της νωθρότητας κλπ. κι επιφέροντας ένα είδος χαράς ή πληρότητας. Ακόμη και με το να μυρίσει κάποιος αυτά τα έλαια, μπορεί να βοηθηθεί πολύ στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης!

  Αντιφλεγμονώδες & Καταπραϋντικό: Ενώ το Ρωμαϊκό Χαμομήλι έχει αποδειχθεί  ότι είναι αποτελεσματικό στην καταπράυνση της ενόχλησης, του θυμού και του εκνευρισμού, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, η Γερμανική ποικιλία, από την άλλη πλευρά, αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική σε ενήλικους για τη θεραπεία φλεγμονών, ιδιαίτερα εκείνων του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

  Αναλγητικό & Αντινευραλγικό: Έχουν αναλγητικές ιδιότητες περιορίζοντας δραστικά τον πόνο σε μύες και αρθρώσεις, την κεφαλαλγία, τις ημικρανίες, τον πονόδοντο, τον πόνο από κακώσεις οστών κλπ. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στην ανακούφιση από τον έντονο πόνο της Νευραλγίας,  συστέλλοντας τα αγγεία που περιβάλλουν το Κρανιακό Νεύρο.

  Υποβοηθητικό στην Πέψη, Χωνευτικό και Ωφέλιμο για το Ήπαρ & Χολαγωγό: Ως υποβοηθητικά της πέψης, ενισχύουν το στομάχι και το θέτουν σε σωστή λειτουργία. Υποβοηθούν την έκκριση πεπτικών υγρών, διευκολύνουν την πέψη κι εξασφαλίζουν την καλή υγεία του ήπατος και τη σωστή ροή της χολής από αυτό. Λειτουργούν επίσης και ως Χολαγωγά, αυξάνοντας την έκκριση Υδροχλωρικού Οξέος, χολής κι ενζύμων στο στομάχι.

  Αντιρευματικό & Αντιφλογιστικό: Θεραπεύουν τις δυσλειτουργίες του κυκλοφορικού συστήματος, τονώνουν την κυκλοφορία και αποτοξινώνουν το αίμα από τοξίνες, όπως είναι το ουρικό οξύ, υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη θεραπεία ασθενειών όπως οι Ρευματισμοί, η Αρθρίτιδα κλπ., οι οποίες προκαλούνται λόγω μη σωστής κυκλοφορίας και συσσώρευσης ουρικού οξέος. Αυτές οι ιδιότητές τους τα καθιστούν ευεργετικά ως Αντιφλογιστικά, παράγοντες δηλαδή που περιορίζουν τη διόγκωση των αγγείων και το οίδημα.

  Αντισπασμωδικό, Χαλαρωτικό & Καταπραϋντικό του Νευρικού Συστήματος: Ανακουφίζουν όλες τις νευρικές διαταραχές ή υπεραντιδράσεις οι οποίες προκαλούν παροξυσμούς, σπασμούς, απώλεια ελέγχου στα άκρα του σώματος κλπ. Δρουν καταπραϋντικά στο νευρικό σύστημα, δηλαδή διατηρούν τα νεύρα και το νευρικό σύστημα σε μια κατάσταση καλής υγείας και ορθής λειτουργίας.

  Θεραπευτικό για Ουλές & Επουλωτικό: Είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο των καλλυντικών, καθώς εξαλείφουν τις ουλές, τα σημάδια και τα στίγματα στο δέρμα και στο πρόσωπο (όντας Θεραπευτικά) και θωρακίζουν τις πληγές, τα κοψίματα και τους μώλωπες απέναντι σε μόλυνση, ενεργώντας παράλληλα ως Επουλωτικά.

  Εφιδρωτικό & Αντιπυρετικό: Προκαλούν άφθονη εφίδρωση (όντας Εφιδρωτικά), απομακρύνοντας έτσι τις τοξίνες, καθώς και παράγοντες που προκαλούν λοιμώξεις, δροσίζοντας το σώμα και ανακουφίζοντας από τον πυρετό.

  Ανακουφιστικό κατά των εντερικών ζυμώσεων: Βοηθούν στην αποβολή αερίου από τα έντερα και το στομάχι και αποτρέπουν το σχηματισμό του. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στη χαλάρωση του σώματος και στη μείωση της πίεσης του αίματος κι εξαλείφουν τις πιθανότητες για άλλους κινδύνους από το αέριο, όπως για παράδειγμα τον εγκλωβισμό αερίου στην τραχεία κλπ.

  Άλλα Οφέλη: Είναι αντιαλλεργικά, βοηθούν στη θεραπεία της ακμής του προσώπου, απομακρύνοντας τις τοξίνες και καθαρίζοντας τους Σμηγματογόνους κι Εκκρινείς αδένες μέσω της εφίδρωσης. Τέλος, μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων, όπως η παρωτίτιδα, η ιλαρά κλπ, και να χρησιμοποιηθούν και ως στοματικό διάλυμα για την απομάκρυνση της δυσάρεστης αναπνοής και την εξάλειψη στοματικών λοιμώξεων.

News_gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ

26 Μαι 2011

Νέα σειρά προϊόντων από την Ergon!

Σειρά από , για πρόσωπο, σώμα, γυναίκες, άνδρες, παιδιά.

Η Ergon στο διαδίκτυο
Private_labeling_options_gr
Packaging1 Packaging2 Packaging3
Custom Formulation
Testimonials

Με τις φυτικές κρέμες προσώπου της σειράς Ergon αισθάνομαι το δέρμα μου πραγματικά λείο και απαλό. Και το κυριότερο; Το ίδιο λένε και οι πελάτισσές μου!

Χριστίνα Ι. Αισθητικός

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω