Flowers

ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ FACE LIFTING (REJUVANCE)

Rejuvance: Φυσικό lifting χωρίς χειρουργικό νυστέρι

(Η εναλλακτική μέθοδος αισθητικής του προσώπου)

Το Rejuvance αποτελεί μια φυσική, ήπια και αποτελεσματική μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου και βαθιάς χαλάρωσης του σώματος, που ξεκίνησε πριν από περίπου 30χρόνια.

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο θεραπευτής Stanley Rosenberg, ο οποίος εφαρμόζει διάφορες εναλλακτικές σωματο-θεραπείες σε ηθοποιούς, χαλαρώνοντας τους μυς του προσώπου τους, με σκοπό να διευκολύνει την έκφραση των συναισθημάτων που απαιτούν οι ρόλοι τους, εμπνεύστηκε μια επαναστατική τεχνική μασάζ για το πρόσωπο, το Rejuvance .

Χάρη στα καταπληκτικά της αποτελέσματα, η συγκεκριμένη μέθοδος κατέκτησε την υφήλιο και διδάσκεται στα περισσότερα μέρη του κόσμου, πολλές φορές σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, όπως το σιάτσου, το μασάζ, την αρωματοθεραπεία και το βελονισμό.

Το Rejuvance στηρίζεται στην αντίληψη ότι ο εσωτερικός μας κόσμος απεικονίζεται κι εκφράζεται ολοκάθαρα στο πρόσωπό μας. Όταν είμαστε ήρεμοι και βιώνουμε θετικά συναισθήματα, το πρόσωπό μας φαίνεται τελείως διαφορετικό απ' ό,τι σε στιγμές εντάσεων. Οι σωματικές και οι ψυχικές εντάσεις αποτυπώνονται στο πρόσωπο δημιουργώντας ρυτίδες, χαλάρωση και παραμορφώσεις, οι οποίες με τον καιρό γίνονται μόνιμες με αποτέλεσμα να αλλάζει το φυσικό του σχήμα.

Η τεχνική Rejuvance αποτελεί μια απόλυτα φυσική τεχνική μασάζ προσώπου, η οποία στηρίζεται σε τεχνικές απελευθέρωσης του υποδόριου συνδετικού ιστού και των μυών, σε πιέσεις σε ενεργειακά σημεία καθώς και σε ειδικές μαλάξεις κι εφαρμόζεται με τις άκρες των δακτύλων, χωρίς τη χρήση καθόλου λαδιών, κρεμών, ορών ή μηχανημάτων!

Με τις ειδικές απαλές μαλάξεις, επενεργεί σε τρία επίπεδα:

1) Στο συνδετικό ιστό

Συνδετικός ιστός συναντάται παντού στο σώμα – είναι αυτός ο οποίος περιβάλλει τους μυς, τα αγγεία, τις αρτηρίες, τα οστά και τα όργανα.

Ο συνδετικός ιστός συνίσταται από ίνες κολλαγόνου, ίνες ελαστίνης και ζελατινώδη μεσοκυττάρια ουσία. Οι δύο τύποι ινών "προσφέρουν" δομή κι ελαστικότητα στο δέρμα ενώ παράλληλα διατηρούν τη σάρκα λεία και σφικτή. Με την εφαρμογή της τεχνικής απελευθέρωσης του συνδετικού ιστού, το δέρμα αποκτά τη χαμένη ελαστικότητά του και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να οξυγονώνονται καλύτερα κι έτσι να επιτυγχάνεται καλύτερη ενυδάτωση, από μέσα προς τα έξω. Επίσης, διαμέσου της λέμφου, αποβάλλονται ευκολότερα οι τοξίνες ενώ οι λεπτές ρυτίδες απαλύνονται.

2) Στους μυς του προσώπου.

Οι μύες του προσώπου, καθώς και ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, δουλεύουν συνεχώς, είτε ενεργά είτε παθητικά, και, μέσω του νευρικού συστήματος, κυρίως του παρασυμπαθητικού, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον εγκέφαλο.

Όταν έχουμε άγχος, φόβο ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, το μυϊκό μας σύστημα συστέλλεται (σφίγγει). Οποιαδήποτε σκέψη μας, είτε θετική είτε αρνητική, υποσυνείδητη ή συνειδητή, ‘αφήνει τα ίχνη’ της στους μυς του προσώπου, οι οποίοι, όταν είναι σφικτοί, δεν οξυγονώνονται καλά και δεν αποβάλλουν τις τοξίνες. Έτσι, χάνουν την ελαστικότητά τους και, μαζί με τη βαρύτητα, "πέφτουν" προς τα κάτω.

Με την τεχνική της απελευθέρωσης της μυϊκής έντασης, οι μύες τονώνονται και αποκτούν ελαστικότητα. Έτσι η έκφραση γίνεται πιο χαλαρή, το πρόσωπο δείχνει ήρεμο και το χαμόγελο γίνεται πιο εύκολο.

και 3/ Στο σύστημα των μεσημβρινών.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, υπάρχει ένα σύστημα μεσημβρινών ή καναλιών διαμέσου των οποίων η ενέργεια ρέει σε ολόκληρο το σώμα.Τα κανάλια μπορούν να παρομοιαστούν με ποτάμια μέσα στα οποία ρέει η ενέργεια σαν νερό. Ωστόσο, μερικές φορές ένα ποτάμι/κανάλι μπορεί να πλημμυρίσει, να παραμείνει στάσιμο ή να στερέψει.

Τα κανάλια σχηματίζουν ένα δίκτυο με παρακλάδια όπου ρέει ακατάπαυστα η ενέργεια και συνδέονται με όλα τα όργανα του σώματος και με τις διαφορετικές λειτουργίες που επιτελεί καθένα από αυτά. Επάνω σε κάθε κανάλι, υπάρχουν σημεία (βελονιστικά σημεία) στα οποία μπορεί να επηρεαστεί η ροή της ενέργειας, είτε με βελόνες, είτε με τα δάχτυλα. Υπάρχουν 12 κύρια κανάλια τα οποία έχουν πάρει τις ονομασίες τους από τα όργανα από τα οποία ξεκινούν, όπως χολή, συκώτι, στομάχι, νεφρά, πνεύμονες κλπ.

Η θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής υποστηρίζει ότι κάθε κανάλι δεν συνδέεται μόνο με τη φυσιολογική λειτουργία ενός οργάνου, αλλά επιδρά στο νου και τα συναισθήματα. Για παράδειγμα, το κανάλι του νεφρού επηρεάζει τη θέληση αλλά και την επιρρέπεια στο φόβο. Τα κανάλια βρίσκονται κάτω από το δέρμα, στο συνδετικό ιστό και, πολλές φορές, παράλληλα με τους μυς. Αν παρατηρήσουμε ένα χάρτη βελονισμού, θα δούμε ότι πολλά κανάλια διασχίζουν το πρόσωπο, το κεφάλι, το λαιμό, τους ώμους και το στέρνο. Για το λόγο αυτό, με την τεχνική του Rejuvance δεν δουλεύουμε μόνον πάνω στο συνδετικό ιστό ή τους μυς αλλά και στα ενεργειακά κανάλια, επιδρώντας στο νου και στην ψυχή.

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία Rejuvance αποτελείται από 6 συνεδρίες διάρκειας περίπου μίας ώρας. Ανάμεσα στα εμφανή αποτελέσματα που επιφέρει είναι η βελτίωση του χρώματος και του φυσικού τόνου της επιδερμίδας, η εξαφάνιση των λεπτών γραμμών, η λείανση των ρυτίδων και η ανάκτηση της χαμένης ζωντάνιας κι ελαστικότητας του προσώπου, το οποίο πλέον φαίνεται φωτεινό, νεότερο, υγιές και ξεκούραστο. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά η υφή του δέρματος, διευκολύνεται η αναπνοή κι εξαφανίζονται οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και η δυσκαμψία στους ώμους.

Κάθε συνεδρία στοχεύει σε διαφορετικό μέρος του προσώπου, του κρανίου, του αυχένα και των ώμων. Με τη συμπλήρωση των έξι συνεδριών, συνιστάται συντήρηση με μία συνεδρία, μία ή δύο φορές το μήνα, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Η 1η Συνεδρία εστιάζει στην επιδερμίδα και το συνδετικό ιστό, σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, απομακρύνοντας τη συσσωρευμένη ένταση από τους μυς και χαρίζοντας ελαστικότητα κι ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Πρόκειται στην ουσία για την προετοιμασία της επιδερμίδας και του μυϊκού ιστού για τις επόμενες συνεδρίες.

Στη 2η Συνεδρία, η μέθοδος επικεντρώνεται στο τριχωτό της κεφαλής και στους μυς του προσώπου από το σημείο των ματιών και πάνω. Σκοπός της είναι η χαλάρωση και ανακούφιση από τυχόν πονοκεφάλους, η απελευθέρωση της έντασης από τις εκφράσεις του μετώπου και των ματιών, η λείανση των ρυτίδων, η ξεκούραση των ματιών και η εξισορρόπηση της ασυμμετρίας μεταξύ των δύο πλευρών του προσώπου σε αυτήν την περιοχή.

Η 3η Συνεδρία δουλεύει την  περιοχή από τα μάτια μέχρι και τα άνω χείλη, εξαφανίζοντας τις σακούλες γύρω από τα μάτια, τονώνοντας τα ζυγωματικά, κάνοντας τα άνω χείλια πιο ζουμερά και μαλακώνοντας αισθητά τις ρυτίδες. Στο τέλος, εφαρμόζεται, αποκλειστικά με πλαστικό χειρουργό, μια τεχνική στρέσινγκ των μυών γύρω από τα χείλια, η οποία ονομάζεται «με το γάντι», λόγω του γαντιού μιας χρήσης που φορά ο θεραπευτής όταν τοποθετεί το χέρι του εν μέρει μέσα στο στόμα γύρω από τα άνω χείλη.

Στην 4η Συνεδρία, το ενδιαφέρον στρέφεται στο υπόλοιπο πρόσωπο, δηλαδή στα κάτω χείλια και το πιγούνι, στο λαιμό και το ντεκολτέ, δουλεύοντας το συνδετικό ιστό. Στόχος της είναι η λείανση του περιγράμματος του προσώπου γύρω από το πιγούνι και η ελαστικότητα κι ενυδάτωση της περιοχής του λαιμού και του ντεκολτέ.

Η συνεδρία ολοκληρώνεται με χαλαρωτικές κινήσεις γύρω από την περιοχή του στήθους, που απελευθερώνουν το στρες και το θυμό.

Έχοντας πλέον δουλέψει το συνδετικό ιστό σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού, καθώς και τους μυς σε όλο το πρόσωπο, η 5η Συνεδρία εστιάζει στο μυϊκό ιστό γύρω από το λαιμό, τον αυχένα και την άνω πλάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόζονται κινήσεις που απελευθερώνουν το συνδετικό και μυϊκό ιστό και προσφέρουν ανακούφιση και χαλάρωση στην άνω πλάτη και τον αυχένα, με το θεραπευόμενο να ξαπλώνει αρχικά μπρούμυτα ή να παραμένει καθιστός. Στη συνέχεια, γυρίζει ανάσκελα για να δουλευτούν οι μύες της περιοχής του λαιμού.

Η 6η Συνεδρία, η τελευταία, είναι και  η πιο δυναμική, καθώς δουλεύει σχεδόν όλα τα σημεία των προηγούμενων συνεδριών μαζί, εστιάζοντας αρχικά στην απελευθέρωση του συνδετικού ιστού σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και στη συνέχεια στην τόνωση του μυϊκού ιστού στην αντίστοιχη περιοχή.

Το Rejuvance δε συνιστάται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Σοβαρές δερματολογικές παθήσεις (ακμή, πληγές, μυρμηγκιές, έρπη κ.α.).
  • Σε καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας.
  • Εγκύους.
  • Σε άτομα που παρουσιάζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
  • Ζαχαρώδη διαβήτη.
  • Επιληπτικούς.

 

Λειτουργώντας ως συμπλήρωμα στη συμβατική αισθητική, η μέθοδος Rejuvance δεν περιορίζεται μόνο στα αισθητικά αποτελέσματα, αλλά επιφέρει μία γενική αναζωογόνηση όλου του οργανισμού -χωρίς να χρησιμοποιεί κρέμες, λοσιόν ή μηχανήματα- παρ' όλο που ορισμένες τεχνικές και μαλάξεις εφαρμόζονται με φυτικά έλαια.

News_gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ

26 Μαι 2011

Νέα σειρά προϊόντων από την Ergon!

Σειρά από , για πρόσωπο, σώμα, γυναίκες, άνδρες, παιδιά.

Η Ergon στο διαδίκτυο
Private_labeling_options_gr
Packaging1 Packaging2 Packaging3
Custom Formulation
Testimonials

Είχα άψογη συνεργασία με την Ergon, όχι απλά γιατί τήρησε τη συμφωνία εχεμύθειας ως προς τις συνταγές των προϊόντων μου, αλλά και επειδή μου έκαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποί της προτάσεις σε αυτό που ζητούσα

Κωνσταντίνος Κ. Επιχειρηματίας

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω