Flowers

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Εναρμονίστε το Σώμα σας Ενεργειακά!

Σύμφωνα με την ενεργειακή ιατρική, η ασθένεια αντικατοπτρίζεται στο ενεργειακό μας σώμα αρκετό καιρό πριν την εκδήλωσή της σε σωματικό επίπεδο. Όταν έχει ήδη διαγνωστεί, η ενεργειακή θεραπεία συμπληρώνει την κλασική ιατρική και επισπεύδει την θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η ενεργειακή ιατρική και οι θεραπευτικές της μέθοδοι βασίζονται στην ύπαρξη του ενεργειακού σώματος του ανθρώπου. Οι τεχνικές θεραπείας που εφαρμόζει ποικίλουν και βασίζονται κυρίως στον καθαρισμό και την αποσυμφόρηση του οργανισμού από τη συσσωρευμένη ενέργεια. Από τη στιγμή που θα διαγνωσθεί, η Ενεργειακή Ιατρική μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την κλασική ιατρική, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη θεραπεία.

Η Ενεργειακή Ιατρική αναγνωρίζει την ενέργεια σαν μια ζωτικής σημασίας, ζωντανή, κινούμενη δύναμη που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την ευημερία μας. Στην ενεργειακή ιατρική, η ενέργεια είναι το ίδιο το γιατρικό αλλά και ο ασθενής. Θεραπεύετε το σώμα σας ενεργοποιώντας τις φυσικές θεραπευτικές ενέργειές του. Επίσης, θεραπεύετε το σώμα σας αποκαθιστώντας τις ενέργειες που έχουν εξασθενίσει, διαταραχθεί ή χάσει την ισορροπία τους..

Η δράση της Ενεργειακής Ιατρικής συνοψίζεται στις παρακάτω αρχές:

1. Οι ενέργειες – τόσο ηλεκτρομαγνητικές όσο και πιο δυσδιάκριτες– λειτουργούν μέσα από τη δομή του σώματος.

2. Η υγεία των ενεργειών – σε επίπεδο ροής, ισορροπίας και αρμονίας – αντικατοπτρίζεται στην υγεία του σώματος.

3. Αντιστρόφως, όταν το σώμα δεν είναι υγιές, οι αντίστοιχες διαταραχές της ενέργειας μπορούν να προσδιοριστούν και να αντιμετωπιστούν.

4. Για να αντιμετωπίσει την ασθένεια και να διατηρήσει την υγεία του, το σώμα χρειάζεται τις ενέργειές του να:

α. Κινούνται και να έχουν χώρο να συνεχίσουν να κινούνται – οι ενέργειες μπορεί να μπλοκαριστούν λόγω τοξινών, μυϊκών ή άλλων περιορισμών, παρατεταμένου στρες ή παρεμβολής από άλλες ενέργειες.

β. Να κινούνται σε συγκεκριμένα μοτίβα – γενικά σε αρμονία με τις σωματικές δομές και λειτουργίες τις οποίες οι ενέργειες κινητοποιούν και στηρίζουν. «Η ροή ακολουθεί τη λειτουργία».

γ. Να διασχίζουν το σώμα – σε όλα τα επίπεδα, από το μικρότερο, εκείνο της διπλής έλικας του DNA, μέχρι το μεγαλύτερο, όπου η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου ελέγχει τη δεξιά πλευρά του σώματος και αντίστροφα.

δ. Να διατηρούν ισορροπία με τις άλλες ενέργειες – οι ενέργειες μπορεί να χάσουν τη φυσική ισορροπία τους λόγω του παρατεταμένου στρες ή άλλων συνθηκών που διατηρούν συγκεκριμένα συστήματα ενέργειας σε κατάσταση επιβίωσης.

Οι άνθρωποι που «βλέπουν την ενέργεια» μπορούν να περιγράψουν, με σχετική ακρίβεια, την ανατομία του ενεργειακού σώματος και οι περιγραφές τους τείνουν να επιβεβαιώνουν η μια την άλλη. Αυτές οι περιγραφές ενισχύονται τώρα από ηλεκτρομαγνητικές μετρήσεις και συσχετίζονται με περιγραφές ανεπαίσθητων ενεργειών σε όλο τον κόσμο, όπως γίνονται αντιληπτές από τους όρους και τις έννοιες διαφορετικών πολιτισμών.  Οι μεσημβρινοί, τα τσάκρα και η αύρα είναι τρεις όροι που μπήκαν στο λεξιλόγιό μας. Μια γυναίκα που είναι γνωστή λόγω της ικανότητάς της να «βλέπει» ή να διαβάζει με τη διόρασή της τις ενέργειες του σώματος, η Donna Eden, περιγράφει τα εννιά ενεργειακά συστήματα που επηρεάζουν το σώμα και το πνεύμα.

Τα πρωτεύοντα Ενεργειακά Συστήματα

1. Οι Μεσημβρινοί: Όπως μεταφέρει αίμα μια αρτηρία, έτσι κι ένας μεσημβρινός μεταφέρει ενέργεια. Σαν το ενεργειακό κυκλοφορικό σύστημα του σώματος, το σύστημα των μεσημβρινών μεταφέρει τη δύναμη της ζωής, προσαρμόζει το μεταβολισμό, απομακρύνει τα εμπόδια στη διαδρομή και καθορίζει ακόμα και την ταχύτητα και το είδος των κυτταρικών μεταβολών. Η ροή της ενέργειας των μεσημβρινών είναι τόσο σημαντική όσο αυτή του αίματος. Χωρίς ενέργεια, δεν υπάρχει ζωή. Οι μεσημβρινοί επηρεάζουν κάθε όργανο και κάθε σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του ενδοκρινικού, του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού, του πεπτικού, του σκελετικού, του μυϊκού και του λεμφικού. Κάθε σύστημα «τρέφεται» τουλάχιστον από ένα μεσημβρινό. Εάν η ενέργεια ενός μεσημβρινού παρεμποδίζεται ή αποσυντονίζεται, το σύστημα που τρέφει τίθεται σε κίνδυνο. Οι μεσημβρινοί περιλαμβάνουν δεκατέσσερα συγκεκριμένα κανάλια που μεταφέρουν ενέργεια εντός, διαμέσου κι εκτός σώματος. Οι πορείες των μεσημβρινών συνδέουν εκατοντάδες μικροσκοπικά, ηλεκτρομαγνητικώς διακριτά σημεία κατά μήκος της επιφάνειας του δέρματος. Πρόκειται για τα σημεία βελονισμού, σημεία που έχουν μικρότερη ηλεκτρική αντίσταση από άλλες περιοχές του δέρματος και μπορούν να διεγερθούν με βελόνες ή σωματική πίεση ώστε να απελευθερώσουν ή να αναδιανείμουν την ενέργεια κατά μήκος της διαδρομής του μεσημβρινού.

2.  Τα Τσάκρα: Η λέξη «Τσάκρα» είναι σανσκριτική και σημαίνει «Τροχός». Πρόκειται για κέντρα συσσώρευσης ενέργειας, ενεργειακά κέντρα του σώματος, καθένα από τα οποία αποτελεί κέντρο μιας δίνης ενέργειας που βρίσκεται σε ένα από επτά σημεία, από τη βάση της σπονδυλικής σας στήλης έως την κορυφή της κεφαλής σας. Ενώ οι μεσημβρινοί μεταφέρουν την ενέργειά τους στα όργανα, τα τσάκρα πλημμυρίζουν τα όργανα με την ενέργειά τους. Κάθε τσάκρα εφοδιάζει με ενέργεια συγκεκριμένα όργανα, ανταποκρίνεται σε μια ξεχωριστή πλευρά της προσωπικότητάς σας και συντονίζει (αντιστοίχως από το ριζικό τσάκρα μέχρι το τσάκρα του στέμματος) μια από τις επτά οικουμενικές αρχές, ορίζοντας την επιβίωση, τη δημιουργικότητα, το «εγώ» μας, την αγάπη, την έκφραση, την αντίληψη ή τη φώτιση και την επικοινωνία με τις ανώτερες σφαίρες. Οι ενέργειες των τσάκρα σας κωδικοποιούν τις εμπειρίες σας σχεδόν όπως οι νευρώνες σας κωδικοποιούν τις αναμνήσεις σας. Ένα αποτύπωμα κάθε συναισθηματικά σημαντικού γεγονότος που έχετε βιώσει καταγράφεται στις ενέργειες των τσάκρα σας. Το χέρι ενός χειροπράκτη ακουμπισμένο πάνω σε ένα τσάκρα μπορεί να αισθανθεί τον πόνο ενός οργάνου που σχετίζεται με αυτό, τη συμφόρηση σε ένα λεμφαδένα, ήπιες ανωμαλίες στη θερμοκρασία ή το σφυγμό, περιοχές συναισθηματικής αναστάτωσης ή ακόμα και να συντονιστεί στην αποθηκευμένη μνήμη που μπορεί να αποτελεί μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.

3. Αύρα: Η αύρα σας (ή βιοπεδίο, όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες που τη μελετούν) είναι ένα πολυστρωματικό κέλυφος ενέργειας που απορρέει από το σώμα σας και αλληλεπιδρά με τις ενέργειες του περιβάλλοντός σας.

Το ίδιο, από μόνο του, είναι μια προστατευτική ατμόσφαιρα που σας περιβάλλει, φιλτράροντας και απομακρύνοντας αρκετές από τις ενέργειες που αντιμετωπίζετε κι εφοδιάζοντάς σας με εκείνες που χρειάζεστε. Σαν μια διαστημική στολή, η αύρα σας σας προστατεύει από επιβλαβείς ενέργειες. Σαν μια κεραία, από την άλλη πλευρά, σας εφοδιάζει με εκείνες τις ενέργειες που εκπέμπει. Η αύρα είναι ένας αγωγός, μια κεραία που λειτουργεί ως δέκτης αλλά και ως πομπός, η οποία φέρνει την ενέργεια από το περιβάλλον στα τσάκρα σας και στέλνει την ενέργεια από τα τσάκρα σας προς τα έξω. Όταν αισθάνεστε χαρούμενοι, ελκυστικοί και πνευματώδεις, η αύρα σας μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αντιθέτως, όταν είστε λυπημένοι, απελπισμένοι και μελαγχολικοί, η αύρα σας συγκρούεται στο εσωτερικό σας, δημιουργώντας ένα ενεργητικό κέλυφος που σας απομονώνει από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αύρα κάποιων ανθρώπων φαίνεται να βγαίνει από μέσα τους και να τους αγκαλιάζει. Σίγουρα γνωρίζετε τέτοιους ανθρώπους, κι εάν μπορούσατε να δείτε την αύρα τους, θα βλέπατε ότι οι ενέργειές της όντως πλησιάζουν και τις δικές σας. Επίσης γνωρίζετε ανθρώπους των οποίων η αύρα είναι τόσο δεσμευτική και προστατευτική ώστε σας κρατούν μακριά τους σαν ηλεκτροφόρα καλώδια. Μια μελέτη που έγινε από τη Valerie Hunt, νευροφυσιολόγο στο Εργαστήριο Ενεργειακών Πεδίων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, συνέδεσε τις «αναγνώσεις της αύρας» με μετρήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Οι αύρες που έχουν δει οκτώ  χειροπράκτες δεν ανταποκρίνονταν απλά μεταξύ τους, αλλά συνδέονταν και με μοτίβα κυμάτων που αντιλαμβάνονταν ηλεκτρόδια που είχαν τοποθετηθεί στο δέρμα στο σημείο που μελετούσαν.

4. The Basic Grid (Το θεμελιώδες πλέγμα): Πρόκειται για τη θεμελιώδη ενέργεια του σώματός σας. Όπως το σασί του αυτοκινήτου, όλα τα ενεργειακά συστήματα στηρίζονται πάνω στην ενέργεια του Βασικού Πλέγματος. Για παράδειγμα, όταν είστε ξαπλωμένοι, θα φαίνεται σε ένα άλλο άτομο που βλέπει ανεπαίσθητες ενέργειες ότι κάθε ένα από τα τσάκρα σας κάθεται πάνω σε αυτήν τη θεμελιώδη ενέργεια. Η ενέργεια του πλέγματος είναι δυνατή και βασική. Αλλά κάποιο σοβαρό τραύμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα θεμέλιά σας, και όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως δεν θεραπεύεται άμεσα. Αντ’αυτού, τα άλλα ενεργειακά συστήματα προσαρμόζονται στο προβληματικό πλέγμα, όπως ακριβώς μια προσωπικότητα μπορεί να διαμορφωθεί από τις πρώτες τραυματικές εμπειρίες. Η αποκατάσταση του βασικού πλέγματος ενός ατόμου είναι μια από τις πιο εξελιγμένες κι έντονες μορφές της ενεργειακής ιατρικής. Εάν η δομή ενός πλέγματος ή το σασί ενός αυτοκινήτου είναι σε καλή κατάσταση, δεν παρατηρείτε ποτέ την ύπαρξή τους. Εάν έχει υποστεί βλάβη, τίποτα άλλο δε φαίνεται να λειτουργεί καλά.

5. Τριπλός Θερμαστής: Πρόκειται για το μεσημβρινό που δικτυώνει τις ενέργειες του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να επιτίθενται σε έναν εισβολέα και κινητοποιεί τις ενέργειες του σώματος σε μια έκτακτη ανάγκη για να αντιδράσει ανάλογα. Λειτουργεί με τρόπους πέρα από το εύρος οποιουδήποτε άλλου μεσημβρινού, γεγονός που τον καθιστά ένα σύστημα από μόνο του. Οι ενέργειές του λειτουργούν σε συνδυασμό με τον υποθάλαμο, που αποτελεί το θερμοστάτη του σώματος κι επίσης τον υποκινητή της άμεσης κι έκτακτης αντίδρασης του σώματος.

Σαν ένας στρατός, ο τριπλός θερμαστής κινητοποιείται κατά τη διάρκεια μιας απειλής ή συναισθανόμενης απειλής, συντονίζοντας όλα τα άλλα ενεργειακά συστήματα για να ενεργοποιήσουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού, να ελέγξουν το μηχανισμό αντίστασης, πάλης, ακινητοποίησης και να καθιερώσουν και να διατηρήσουν συγκεκριμένες αντιδράσεις απέναντι σε απειλητικές καταστάσεις.

Η ενεργειακή ιατρική αποτελεί τόσο ένα συμπλήρωμα των άλλων προσεγγίσεων της ιατρικής φροντίδας όσο κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοφροντίδας και αυτοβοήθειας. Απευθύνεται τόσο σε σωματικές ασθένειες όσο και σε συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές και μπορεί να εξασφαλίσει υγεία αλλά και απόδοση.

News_gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ

26 Μαι 2011

Νέα σειρά προϊόντων από την Ergon!

Σειρά από , για πρόσωπο, σώμα, γυναίκες, άνδρες, παιδιά.

Η Ergon στο διαδίκτυο
Private_labeling_options_gr
Packaging1 Packaging2 Packaging3
Custom Formulation
Testimonials

Με τις φυτικές κρέμες προσώπου της σειράς Ergon αισθάνομαι το δέρμα μου πραγματικά λείο και απαλό. Και το κυριότερο; Το ίδιο λένε και οι πελάτισσές μου!

Χριστίνα Ι. Αισθητικός

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω