Flowers

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το λάδι (Olive Oil) εξάγεται από σκληρούς, άγουρους καρπούς της ελιάς (Olea Europaea).  Υπάρχουν τρεις τύποι Ελαιόλαδου.  Το αγνό παρθένο (Extra Virgin), το παρθένο (Virgin) και το αγνό (Pure).

Το αγνό παρθένο συλλέγεται από την πρώτη πίεση του καρπού. Είναι πλούσιο κι έχει σκούρο, κιτρινοπράσινο χρώμα και πιπεράτη, φρουτώδη οσμή. Το παρθένο συλλέγεται κατά τη δεύτερη πίεση. Έχει πιο ανοικτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λιγότερο δριμεία οσμή. Τόσο το αγνό παρθένο όσο και το παρθένο ελαιόλαδο περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες από το λιπαρό οξύ άλφα λινολενικό. Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, βοηθάει ιδιαίτερα τα αφυδατωμένα, τραυματισμένα ή ερεθισμένα δέρματα και συμβάλλει στην αποφυγή ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη μείωση του κνησμού. Λειτουργεί επίσης και σαν φυσικό φίλτρο για τις ηλιακές ακτίνες, φιλτράροντας περίπου το 20% της ηλιακής ακτινοβολίας.

Στην Αρωματοθεραπεία, το Ελαιόλαδο χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες για την ανακούφιση των ρευματικών πόνων. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση κατά 100%. Όμως, είναι προτιμότερη η ανάμειξη 50/50 (ή και περισσότερο) με πιο άοσμα λάδια, όπως το Κουκουτσέλαιο σταφυλιών ή το Αμυγδαλέλαιο. Οι εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητές του το καθιστούν θεραπευτικό των πληγών, ενώ όταν εφαρμόζεται τοπικά, μαλακώνει τις αρθρώσεις. Χρησιμοποιείται μόνο στο σώμα και όχι στο πρόσωπο, γιατί εκεί είναι δύσκολο να απορροφηθεί, λόγω της παχύρρευστης σύστασής του.

News_gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ

26 Μαι 2011

Νέα σειρά προϊόντων από την Ergon!

Σειρά από , για πρόσωπο, σώμα, γυναίκες, άνδρες, παιδιά.

Η Ergon στο διαδίκτυο
Private_labeling_options_gr
Packaging1 Packaging2 Packaging3
Custom Formulation
Testimonials

Είχα άψογη συνεργασία με την Ergon, όχι απλά γιατί τήρησε τη συμφωνία εχεμύθειας ως προς τις συνταγές των προϊόντων μου, αλλά και επειδή μου έκαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποί της προτάσεις σε αυτό που ζητούσα

Κωνσταντίνος Κ. Επιχειρηματίας

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω