Flowers

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η Αρωματοθεραπεία μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας που χρησιμοποιεί καθαρά αιθέρια έλαια για να ενισχύσει τις δυνάμεις της αυτοθεραπείας.

Τα Αιθέρια Έλαια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για Aρωματοθεραπευτικό μασάζ, είναι απαραίτητο να αραιωθούν μέσα σε κάποιο φυσικό λάδι, δηλαδή σε ένα λάδι-βάση (carrier oil).  Τέτοια έλαια είναι το Αμυγδαλέλαιο, το Λάδι Jojoba, το λάδι από Κουκούτσια Σταφυλιών, το Ελαιόλαδο, το Βερυκολέλαιο, το Λάδι Νυχτολούλουδου, το Λάδι Αβοκάντο, κα.

Ο κύριος λόγος χρήσης των λαδιών βάσης οφείλεται στο γεγονός ότι τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένα για να χρησιμοποιηθούν απευθείας πάνω στο δέρμα. Μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτό αποτελεί τα αιθέρια έλαια Λεβάντα, του Τριαντάφυλλο και Teatree. Γενικά, τα λάδια-βάσεις διευκολύνουν τη διείσδυση των αιθέριων ελαίων στο σώμα.  Είναι πλούσια σε φυσικά λιπαρά οξέα ενώ στη σύνθεσή τους, εκτός των άλλων, περιέχουν και βιταμίνες, μεταξύ των οποίων βιταμίνες D, Α και Ε, που αναζωογονούν το δέρμα και το διατηρούν ελαστικό και μαλακό. Τέτοιο παράδειγμα είναι το καρυδέλαιο, το οποίο περιέχει κάλιο και μαγνήσιο, και το Σησαμέλαιο, το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

 

 

Icon_nature
Η φύση από το Α ως το Ω